الثقافة والفن

تعبير عن le racisme بالفرنسية للسنة الرابعة متوسط

تعبير عن le racisme بالفرنسية للسنة الرابعة متوسط. قد تعكس العنصرية في أي عمل نظريات عنصرية في العالم، وبالتالي تقسم البشر إلى عدة مجموعات بيولوجية، معتبرين أن بعض الأجناس متفوقة، وذلك بتقسيمها وفصلها حسب الخصائص الجسدية أو الشخصية. وتجدر الإشارة إلى أن القوانين تعمل على حماية الناس من التمييز الذي يمكن أن يؤدي إلى الإقصاء في العديد من الأماكن العامة. وأبرزها العمل الذي يتم من أجله التدريب والترقية والتعليم من خلال الالتحاق بالمدارس. والوصول إلى الجامعات والخدمات مثل الخدمات المصرفية والتأمين.

تعبير عن le racisme بالفرنسية للسنة الرابعة متوسط

Oletko ranskan kielen opiskelija, jolla on vaikeuksia ymmärtää le rasismin vivahteita? Haluatko pystyä ilmaisemaan ajatuksesi ja tunteesi aiheesta sopivalla tavalla? Jos on, niin tämä blogikirjoitus on sinua varten! Tarkastellaan joitain esimerkkejä vuoropuhelusta ja rasismin ilmaisuista, jotka sopivat neljännen vuoden ranskalaisille opiskelijoille.

Johdatus rasismiin

LICRA (International League against Rasism and Antisemitism) on järjestänyt jo neljättä vuotta peräkkäin keskustelua rasismista. 25. lokakuuta järjestetyn tapahtuman tavoitteena oli lisätä Ranskan kansalaisten tietoisuutta asiasta ja keskustella tavoista sen torjumiseksi.

Dialogi jakautui kolmeen osaan. Ensimmäinen osa keskittyi rasismin historiaan Ranskassa ja sen eri muodoissa. Toisessa osassa tarkasteltiin, miten rasismi ilmaistaan ​​ranskalaisessa yhteiskunnassa nykyään eri kohderyhmien kautta. Dialogin kolmas ja viimeinen osa oli omistettu keskustelulle tapoja torjua rasismia.

Koko tapahtuman ajan oli selvää, että Ranskan kansalaiset ovat yhä tietoisempia rasismin ongelmasta. Siitä on kuitenkin edelleen paljon kieltämistä ja keskustelua. Eliitit ja etniset vähemmistöt ovat edelleen syrjinnän kohteena, ja ranskalaisessa yhteiskunnassa tarvitaan lisää keskusteluja rasismista.

Rasismin määritelmä

Rasismi on le rasismin ilmaus, joka näkyy ranskassa joka vuosi keskimääräisen vuoropuhelun aikana. Dialogi on joka vuosi Ranskassa järjestettävä tapahtuma, jossa keskustellaan erilaisista rasismiin liittyvistä asioista. Tänä vuonna keskustelun aiheena oli “Le racisme et l’égalité entre les races”. Tämä oli erittäin tärkeä aihe keskustella, koska se on jotain, mitä on tapahtunut Ranskassa pitkään ja se on lopetettava.

Rasismin historia Ranskassa

Ranskassa vietetään joka vuosi kansallista vuoropuhelupäivää 26. elokuuta 1789 hyväksytyn ihmisoikeuksien ja kansalaisten oikeuksien julistuksen muistoksi. Tämä päivä on tilaisuus pohtia rotujen suhteita Ranskassa ja keskustella siitä, miten rasismia voidaan torjua.

Ihmisten ja kansalaisten oikeuksien julistus on tärkeä asiakirja Ranskan historiassa, ja sen periaatteet ovat muokanneet maan oikeusjärjestelmää ja sosiaalipolitiikkaa. Julistuksessa tuomitaan erityisesti rotuun perustuva syrjintä ja vaaditaan yhtäläisiä oikeuksia kaikille kansalaisille.

Näistä ihanteista huolimatta rasismia esiintyy Ranskassa edelleen. Rasismi näkyy jokapäiväisessä elämässä, ihmisten kohtelusta työpaikalla, tapaan, jolla heitä kohdellaan koulutuksessa ja terveydenhuollossa. Viime vuonna Pariisissa pidetty neljäs rotujen vuoropuhelu oli tärkeä tilaisuus keskustella siitä, miten tätä syrjintää voidaan torjua.

Tilaisuuteen osallistui hallituksen, kansalaisyhteiskunnan ja korkeakoulujen edustajia sekä edustajia Ranskan eri alueilta. Dialogin tavoitteena oli luoda foorumi avoimelle keskustelulle ja yhteistyölle kaikkien rotusuhteisiin osallistuvien sidosryhmien välille.

Neljäs vuotuinen vuoropuhelu rodusta oli onnistunut tapahtuma, ja osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että on tarpeen jatkaa yhteistyötä rasismin torjumiseksi Ranskassa. On tärkeää, että jokainen ilmaisee huolensa ja ajatuksensa rasismin torjumisesta, jotta voimme edetä todellisuudessa kohti syrjintää vapaata yhteiskuntaa.

SOS-rasismin muodostuminen

SOS Racism on neljättä vuotta peräkkäin järjestänyt keskimääräisen vuoropuhelun keskustellakseen erilaisista rasismin ilmauksista Ranskassa. Vuoropuhelun tarkoituksena on tuoda yhteen eri toimijat ja yhteisöt käymään rehellistä ja avointa keskustelua siitä, miten rasismi ilmenee Ranskassa. Tämän vuoden dialogi pidettiin 18. ja 19. marraskuuta, ja siihen osallistui osallistujia eri puolilta maata.

Dialogi alkoi pääpuheella, jonka piti Amelie Gosset, lakimies ja aktivisti, joka on työskennellyt useiden rasismiin ja syrjintään liittyvien tapausten parissa. Hänen puheensa jälkeen osallistujat osallistuivat pyöreän pöydän keskusteluun “Rasismi Ranskassa: sanoista tekoihin”. Tämä keskustelu keskittyi erilaisiin tapoihin, joilla rasismi ilmenee Ranskassa, mukaan lukien tiedotusvälineissä, koulutuksessa ja työpaikoilla.

Kaiken kaikkiaan vuoropuhelu oli erittäin tärkeä, jotta eri yhteisöt saatiin yhteen keskustelemaan rasismista avoimesti ja rehellisesti. Tämän vuoropuhelun toivotaan auttavan puuttumaan rasismin erilaisiin ilmenemismuotoihin Ranskassa ja tasoittamaan tietä jatkotoimille.

Rasismin vaikutukset monikulttuurisuuteen

Muutaman viime vuoden aikana rasismin ilmaisu ranskaksi on yleistynyt. Tämä artikkeli käsittelee rasismin vaikutuksia monikulttuurisuuteen ja tarjoaa neljä esimerkkiä havainnollistamaan sen vaikutuksia. Ensinnäkin rasismia, muukalaisvihaa ja rotusyrjintää koskevat tilastot osoittavat, että nämä ilmiöt ovat yleisiä Ranskassa. Toiseksi eliittidiskurssilla on merkittävä rooli etnisistä vähemmistöistä muodostuvan yleisen mielipiteen muovaamisessa. Kolmanneksi eri ryhmien välisiä keskusteluja hallitsee usein yksilön rasismin kieltäminen. Neljänneksi etnisten vähemmistöjen syrjäytyminen ranskalaisesta valtavirran kulttuurista on johtanut erilaisten kulttuurien kehittymiseen

Vaikka rasismin ilmaisu ranskaksi on yleistynyt viime vuosina, on tärkeää muistaa, että se on edelleen vähemmistön näkökulma. Ranskan monikulttuurisuus on edelleen vahvaa, ja kaikki yhteisöt ovat tervetulleita Ranskaan.

Englanninkielinen käännös sanasta

Tänä vuonna ranskalainen sana “rasismi” on ollut uutisissa paljon. Valitettavasti tätä sanaa on käytetty halventavalla tavalla kuvaamaan erilaisia ​​ihmisiä ja ihmisryhmiä.

Tämän negatiivisen konnotaation välttämiseksi sana “rasismi” on käännetty englanniksi “diskriminaatioksi”. Tämä termi on kattavampi ja viittaa kaikenlaiseen syrjintään, oli se sitten rotuun, etniseen alkuperään, uskontoon, sukupuoleen tai vammaisuuteen kohdistuvaa syrjintää.

Ranskassa rasismilla on pitkä historia. Viime vuosina on kuitenkin tehty monia aloitteita rasismin torjumiseksi. Näihin aloitteisiin kuuluu vuonna 2006 perustettu arabikaupunkien liitto rasismia, syrjintää, muukalaisvihaa ja suvaitsemattomuutta vastaan ​​(CACDVI). Tämän liittouman kautta kaupungit ympäri maailmaa ovat kokoontuneet jakamaan kokemuksiaan ja pyrkimään luomaan suvaitsevaisempia yhteiskuntaan.

Toivomme, että oppimalla ranskan sanan “rasismi” ja sen käännöksen englanniksi voimme ymmärtää paremmin asiaa ja sen seurauksia.

اقرأ المزيد:

رئيس التحرير: مثنى الجليلي

صحافي متخصص في الشؤون السياسية، يناقش القضايا العربية والإقليمية، حاصل على ماجستير في الإعلام من الجامعة الأسلامية، وعمل في العديد من المنصات الإخبارية ووكالات الأنباء الدولية، وعمل منتجا لأفلام استقصائية لصالح جهات نشر عربية وإقليمية، وترأس تحرير عدة برامج تلفزيونية.

مقالات ذات صلة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

زر الذهاب إلى الأعلى